8.09.2017

İnsan Kendini Nasıl Sever ? Kendini Sevmek Ne Demektir ?


Sevmek ne demektir diyen bir insan kendini nasıl sever ? Daha doğrusu sevmeyi bilmeyen bir insan kendini nasıl sevebilir ? Sahi kendini sevmekte ne demek oluyor şimdi. Sevgi kelimesi belkide hemen hemen istisnasız herkesin bilgi sahibi olduğu, ya da bilgi sahibi olduğunu sandığı bir konudur. Az çok demeden gerçekten de hepimiz bir şeyler biliriz. Gelin sevgi kelimesinin paralelinde insan kendini nasıl sever ya da kendini sevmek ne demektir hep birlikte inceleyelim.


Hepimiz sevmek kelimesinin anlamını bildiğimize göre ( ki yazının bundan sonraki kısmı sevmek kelimesinin anlamını bilenlere anlatılacak ) insan kendini nasıl sever/sevebilir diye düşünelim. İnsan kendini nasıl sever konusunu madde madde inceleyip nedenlerini anladığımızda zaten kendini sevmek ne demek diye bir soru işareti kalmayacak aklımızda. Kendimizi gerçekten sevdiğimizde, kendimizi sevmenin ne demek olduğunun tanımını yapmak gerçekten de çok kolay olacak.

İnsan Kendini Nasıl Sever:


# Kendini Yeteri Kadar Tanıyor musun ?

Kendini bütünüyle ne kadar tanıyorsun ? Nelerden hoşlanıyor ve nelerden nefret ediyorsun ? En sevmediğin ve ya en sevdiğin kendinde gördüğün bu özellikler neler ? İnsanın kendini sevmesi önce kendini tanımasıyla başlar. Tanımadığınız birini ne kadar sevebilirsiniz ki ? Bir insan olarak kendini sevmek istiyorsan önce kendini tanı. Yukarıda ki sorulara samimi cevaplar vererek kendini tanıyabilir ve böylece kendini sevmek adına birinci adımı atmış olabilirsin.

# Kendine Ne Kadar Dürüst Davranıyorsun ?

Son zamanlarda kendine hiç yalan söyledin mi ? Eğer cevabın evet ise kendisine yalan söylediğin birisini nasıl sevebilirsin ? Kendisine dürüst davranmadığın birisini sevmen mümkün mü sence ? Kendin başta olmak üzere herkese dürüst davran ki bu sevgi bağı artarak çoğalsın. Bu pozitif yaklaşım emin ol seni sana sevdirecek. Emin ol buna sen bile şaşıracaksın.

# Kendine Güven

Kendisine güvenmediğin birisini ne kadar sevebilirsin sence ? Kendine güvenmek için 100' lerce nedene ve ya başarılara ihtiyacın yok. Var olduğun için sev kendini. Aynaya baktığında sev, bakmadığında sev. Güven kendine sırf sen olduğun için. Ve bu kendine güvenin emin ol kendini sevmen için en önemli nedenlerden birisi olacak.


# Seni Gerçekten Seven İnsanlarla Birlikte Ol

Sevginin en önemli özelliklerinden biriside tıpkı bir hastalık gibi bulaşıcı olması. Seni seven insanlarla birlikte ol; bırak sevgileri sana da bulaşsın. Onlara seni neden sevdiklerini sor. Onları gözlerinin içine bakarak dinle. Kim bilir verdikleri cevaplar seni sana sevdirebilir ve böylece kendini sevmeye dair nedenlerin artar ve kendini ikna etmiş olursun kendine.

# Kendini Neden Sevmediğini Kendine Sor

Eline beyaz bir  kağıdı al ve kendini neden sevmediğine dair nedenleri madde madde alt alta yaz. Bütün maddeleri yazdıktan sonra eline başka bir  kağıdı al ve kendini sevmemene neden olan maddeleri tek tek cevapla. Kendimi seviyorum çünkü madde bir deki nedenimin çok gereksiz olduğu kanısına vardım. Kendimi seviyorum çünkü madde ikide ki yazdıklarımda tutarsızlıklar var vs. şeklinde kendini neden sevmediğini anlattığın bütün maddeleri kendimi seviyorum çünkü ile başlayan maddelerle değiştir. Ve bu kağıdı her gün okuyabileceğin bir yere as.


SONUÇ:

Burada insanın kendini nasıl sevebileceğini madde madde açıklama çalıştım. Bu maddeleri anlatarak insanın kendini sevmesinin ne demek olabileceğini de anlatmış olduk. Kendini sevmenin belki de binlerce tanımı var. Verilen cevaplar kişiden kişiye göre değişebilir. Kendinizi sevmemek belki de kendinize yapacağınız en büyük kötülüktür. Lütfen bunu yapmayın. Çünkü sevmeye değersiniz ve neyi, kimi, nedeni, niçini olmaksızın sevmek güzeldir. Sizde kendinizi sevmeye nasıl başladığınızı anlatırsanız sevinirim.
Saygı ve sevgilerimle.

74 yorum:

  1. En önemli nokta kendini tanımak burada. Ondan sonra gerisi de gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Kendini tanıyan kendini nasıl seveceğini bilir. Kendini seven ise kendini sevmenin ne demek olduğunu bilir. Hepsi bir sonraki aşamaya yardımcı oluyor aslında.

      Sil
  2. Kendini sevmek var, sevmek var 😄 kendini bilmek iyidir herkes kendini bildiğini sanar bu yüzden gaflete düşer. Kendini bilen insanın cok fazla dostu olmaz zaten. Kendini seven insan iticidir ya, asla göremezler de kendindeki o iticiliği. Ayların pohpohladıgı tipler, hiç sevmediklerim.
    Ayrıca çok güzel bir yazı olmus, anlayana. Bazıları yalana programlıdır ancak her insan kendine bir yalan söyler bence, benim bir tane yalanım var mesela o sey bana zarar veriyor bu yüzden kendini daha iyi hissedebilmek için o yalanı kendime söylemeliyim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın kendini sevmenin çok farklı çeşidi var. Ama nasıl severse sevsin yeter ki insan kendisini sevsin. Kendisini sevsin ki, kendini sevmek ne demektir bilsin. Kendini sevmenin ne demek olduğunu bilirse belki o zaman diğer insanları daha kolay sever, hoş görüyle yaklaşır. Kendini seven insan neden itici olsun ki. Asıl kendisini sevmeyen insan diğer insanları nasıl sevecek ? Kendini iyi hissetmek için kendine söylediğin yalanda bir sakınca yok sanırım :)

      Sil
    2. Ego diyoruz ya o çok itici işte. Mütevazi insan her zaman daha çok sevilir.☺

      Sil
    3. Haklısın mütevazi olmak en güzel şey bence de :)

      Sil
    4. Kendini yanıtla kelimesinin anlamı

      Sil
    5. Sorunuzu Anlayamadım ? Açıklayabilir misiniz ?

      Sil
  3. İnsan gücünü kendine olan sevgisinden alır kendiyi sevmeyen hiçbirşeyi hiçkimseyi sevemez. Aynen katılıyorum size 👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız insan kendisini sevdiğinde daha bir güçlü hisseder kendisini. Teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Kendini seven, kendisiyle barışık olur. Kendisiyle barışık olan ise herkesle, herşeyle, özetle bütün evrenle barışık olur ve olumlu enerjiler yayar. Bu enerji dalgası "söz" kullanılmasa dahi karşıya geçer. İletişime katkı sağlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız bende aynen sizin gibi düşünüyorum bu konuda. Kendini seven bir insanın yaydığı enerjiyle kendini sevmeyen bir insanın yaydığı enerji elbette daha farklı olacak. Kendini seven insan her zaman pozitif enerjiler yayacaktır bence de.

      Sil
  5. Etrafımdaki bazı insanlar kendilerini yalana öyle programlmışlar ki konuşurken adeta gerçekmiş gibi anlatıyor,kendi söylediğine eminim kendi inanıyor. Böyle insanların yarardan çok zararı var. Kendini sevmek,başkasını sevmek,hayvanları sevmek bunlar hep vicdan akıl işi. Merhameti olmayan birinin sevebileceğini pek zannetmiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle insanlar var maalesef haklısın. Her insan vicdan sahibidir aslında. Kimileri vicdanlarını görmek istemez, vicdanının sesini duymak istemez bazen. İnsan en önce kendini severse sevginin gerçekten ne demek olduğunu anlar. Kendini seven her şeyi sever. Düşüncelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Kendimizi sevdikten sonra dünyaya bakış açımızda değişir.
    Faydalı ve güzel bir yazı olmuş.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette kendini seven insan dünya ya sevgiyle bakar. Kendini seven insan, kendini sevmenin ne demek olduğunu bilir. Yani sevmesini bilir. Hem kendini sever hem de dünyayı. Faydalı bulmanıza çok sevindim. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  7. Merhaba. Saydıklarınızın çoğu normal ölçütlerde olması, yapılması gereken davranış şekli. Günümüzde bunların aşırılığını yaşıyoruz. Kendini sevmek, bazı yönlerini beğenip eleştirel olarak kendine bakabilmek güzel ama hepsinin önüne aşırı kelimesini eklersek işler karmaşık bir hal alıyor. Aşırı sevgi, aşırı güven gibi...

    Paylaşım için teşekkürler, sevgi ve selamlarımla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız size gerçekten katılıyorum bende. İnsanın kendini sevmesi güzel, kendini sevmesini bilmesi güzel ama bunları aşırıya kaçarak yapması ise bir o kadar itici ve zarar verici. Esasında sevmenin ne demek olduğunu tam manasıyla bilen, sevgide dahi aşırıya kaçılmayacağını bilir.
      Ben de teşekkür ederim bu değerli yorumun için. Sevgi ve selamlarımla :)

      Sil
  8. İnsan kendi yüreği ile barışık olursa ve yanında da sevdiği kişi olunca bence aşılamayacak tek sorun ölüm olur diye düşünüyorum :) İşe kendimizi sevmekten başlayalım o zaman, güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın sana yürekten katılıyorum :)
      Evet en önce işe kendimizi severek başlar isek, bir çok şeyin üstesinden geleceğimizden eminim.
      Beğenmenize sevindim. Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim .

      Sil
  9. İnsanın kendisini tanıması için yazma tekniğini öneriyorum ben.Mesela sevmediğiniz ya da çok sevdiğiniz özellikleri yazın.Daha sonra sevmediğiniz özellikleri neden kendinizde tutuyorsunuz ona bakın.Bir de kendinize doğru sorular sorarsanız,cevaplar da gelecektir.Ben de bu yazıya bunları ekleyim dedim :) Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaştığınız bu değerli eklemeler için gerçekten çok teşekkür ederim. Yazma eylemini bende çok faydalı buluyorum. Yazı daha çok kalıcı oluyor, daha çok etki bırakıyor insan üzerinde. Tekrar çok teşekkür ederim :) Sevgilerimle

      Sil
  10. İnsanın kendisini seçmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kendisini sevmeyen insan ne başkasını sevebilir ne de başkası tarafından sevilir.
    Kendimi sevmeye başlamam bir iki yıl önce oldu. Kilolu olduğum için kendimi sevemiyordum fakat sonradan kabullendim. İçimi dökmeye, böyle güzel olduğumu kendime söyledim falan filan ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo insanın elinde olan bir konu. Güzel bir diyetle istediğin kadar zayıflayabilirsin tabi ki doktorlara danışmalısın bu arada . Kilo senin kendini sevmene asla engel olmamalı, olmasında zaten. Kendini sevmeyi öğrenmiş olduğuna çok sevindim. Düşüncelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  11. İnsanın kendini sevmesi de sevdiklerine bağlı be kardeşlik. ne sevsen oluyor ne sevmesen bazen de. Karışık buruşuk idare olup gidiyoruz şu garip dünyada, bazen sevgi, bazen aşk, bazen kin, bazen nefret derken bir gün de küüüüüüt Hacı yatmaz köye hoş geldin diyorlar.
    Keşke herkes sevdiği kadar sevilse, sevildiği kadar sevse. Daha çekilir bir yer olurdu bu koskocaman dünya. :)
    Kalemine, yüreğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de çok haklısınız. İnsan ne yapacağını, nasıl davranacağını bilemiyor bazen. Kendini sevsen olmuyor sevmesen hiç olmuyor hayat sevmeyle sevmemek arası gidip geliyor :) Ne olursa olsun biz yinede bir insan olarak kendimizi sevelim, sevmek ne demek bilelim.
      Keşke öyle olsa ama olmuyor maalesef.
      Bu değerli yorumun için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  12. nasıl yine güzel anlatmışsın, eline yüreğine sağlık:) İnsan bir başkasını sevmeden önce, kendini sevebilmeyi öğrenmeli kendine dürüst olmalı her kelimenle çok haklısın. Genelde bizler önce aynada kendimize bakmasını bilmeden bir şeyler bekliyoruz karşı taraftan. Oysa ulaşamadığımız şeylerde, ihtiyacımız olduğu sevgide bile biziz kaynak. Ne bekliyoruz, ne istiyoruz gelecekten henüz bunu fark etmek gerek. Madde madde güzel açıkamalar olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu samimi, içten, değerli yorumunuz için çok çok teşekkür ederim :)
      Söylediklerinize bende katılıyorum.
      Umarım hepimiz bir insan olarak kendini seven bir birey oluruz. Sevginin gerçek manasını bildiğimiz sürecede hem kendimizi sevmenin ne demek olduğunu biliriz hemde diğer insanları sevmenin ne demek olduğunu biliriz.
      Tekrar bu değerli yorumun için çok teşekkür ederim...

      Sil
  13. Haklısınız. Belkide mutluluk için, sağlık için ya da hayatta başarılı olabilmek için insan önce kendini sevmek zorunda. Kendini seven insan, kendini sevebilmenin ne denli bir güce sahip olduğunu bilir; kendini sevebilmek ne demektir bilir. Bu sayede belki de herkesi, her şeyi sevebilir. Haklısınız evet kibirden uzak olmak gerekir kendini sevmenin tam anlamını bilebilmek için. Bende çok teşekkür ederim bu değerli yorumun için :)

    YanıtlaSil
  14. Sevmek herkesin hakiki manasıyla tanıdığı bir duygu değildir. Öyle olsaydı toplumda düzen olurdu ama yok. Ben beni seveni de, irite olanı da anlayabiliyorum. En gerçek zamanlarımı yaşıyorum. Kendisine tarafsız gözle bakabilen insan kusurlarını da bilir. Ama bunlar kendisini sevmesine engel değildir. Ancak başkalarının onu sevmesinde sorun yaratır. Güzel bir konuydu oğlum. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Ece ablam maalesef herkes sevmeyi bilmiyor. Dediğiniz gibi en önemli mesele kendimize tarafsız bakabilmek. Eğer tarafsız bakabilirsek belki de o zaman kendini sevmek ne demek en doğru manasıyla anlamış oluruz. Çok teşekkür ederim bu değerli yorumların için. Sevgilerimle.

      Sil
    2. Sevmek, geçici bir şey değildir. Varsın, sevgiye, ilgiye alıştırdıklarımızı, birden yoksaymak yerine kendimizi üzelim.

      Sil
    3. Haklısın ece ablam. Sevgi bence de geçici bir şey değildir. Eğer sevmekten vazgeçmişsek, biz zaten gerçekten sevmemişiz demektir. Umarım bir insan olarak hem kendimizi sevebiliriz hemde tüm insanları...

      Sil
  15. Aklıma bir söz geldi yazını okurken "kendinize iyi davranın çünkü en uzun ilişki kuracağınız kişi kendinizsiniz":) Kendini hatalarınla , kusurlarınla kabul edip sevmek en ideali. O zaman başkalarını da sevebilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de çok güzel bir sözmüş çok beğendim çok teşekkür ederim paylaştığınız için :) Haklısınız kendimizi her halimizle sevebilirsek o zaman başkalarını da sevebiliriz . Düşüncelerini paylaştığın için çok çok teşekkür ederim.

      Sil
  16. Kendini tanımak, saygı duymak ve davranışlarını kabul etmek insanın kendini sevmesini sağlayan özelliklerden bence... Her şeyden önce de insanın kendini sevmeyi istemesi de önemli faktörlerden :) Emeğinize sağlık, harika bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de çok haklısınız. İnsan kendini sevmek istemediği sürece kendini nasıl sevebilir ki ? Gerçekten de istemediği sürece bir insanın kendini sevmesi mümkün değildir bence de. Bu değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  17. Kendini sevmeyi bilmem ama kendimize karşı dürüst olmadığımız kesin gibi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimize karşı dürüst olmaya başladığımız an, bir insan olarak kendini sevmek ne demek sorusunun cevabını bulacağız. Umarım kendimize karşı dürüst olabilmeyi başarırız. Zira başaramadığımız sürece kendimizi asla sevemeyeceğiz belki de.

      Sil
  18. Asıl marifet kendimizi ve eksilerimizi bilmemiz. Tıpkı karsimizdakiler gibi kendimizinde pozitif yanlarımızı sevip negatiflerinizi eleştirmeliyiz. Kendini her halükarda seven insanlar dısarıdan bakıldığında tamamen saçma ve yapay gözüküyorlar bence. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette ki kendimizi objektif olarak eleştirebilirsek eğer, bu sayede tam manada kendimizi sevebiliriz. Kendi artılarımızı ve eksilerimizi değerlendirmek kendimizi doğru bir şekilde tanımamıza yardımcı olur. Kendini iyi tanıyan bir insan da kendini nasıl seveceğini, kendini sevmenin ne demek olacağını bilir. Düşüncelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  19. Düşünce üzerine kitapları okuduktan sonra kendimi sevmeye başladım, kitapları okudukça kendimi eleştirdim, anlamaya çalıştım, eksiklerimi düzeltmeye çalıştım bu da sekiz yıl önce liseye başlamadan önce oldu, zor bir ilkokul süreci yaşadım ve sonunda kişinin kendine yetmesi gerektiğini öğrendim önce kendime yettim kendimi sevmeyi öğrendim sonrada etrafa o gözlerle bakmayı, güzel bir yazıydı emeğinize sağlık :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendinizi sevmeye başlamış olmanıza gerçekten çok sevindim. Eğer kendinizi sevmeye başladıysanız, insan kendini nasıl sever sorusunun cevabını bulmuşsunuz demektir. Cevabı bulduğunuza göre de, kendini sevmek ne demektir sorusunun cevabını da elde etmişsinizdir. Okumanın kendinizi anlayıp, bir insan olarak kendinizi sevmenizi sağlamış olması ne güzel bir şey. Okuyan kendini anlar. Kendini anlayan kendini sever. Kendini seven, kendini sevmek ne demektir bilir. Tekrar sizin adınıza çok sevindim.Bende teşekkür ederim bu değerli yorumunuzu paylaştığınız için :) Sevgilerimle.

      Sil
    2. Rica ederim. Yorumunuza bende teşekkür ederim :)

      Sil
  20. kendini sevmeyen ortadan ikiye ayrılır çatlar beee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki fiziksel olarak olmaz ama zihinsel olarak çok zorlanacağı kesin. Umarım herkes kendini sever. Çünkü bir insan olarak sevmeye, sevilmeye ihtiyacımız var. Teşekkürler.

      Sil
  21. Kendisini sevmeyen biri beni sevmeye kalkışırsa sevmediği birini bana yakıştırmış olur ki bu da sevgideki samimiyeti zedeler. Zira insan sevdiklerine sevmediklerini yakıştırmaz bence.Ben uzak duruyorum kendini yeterince sevmeyen kimselerden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. Bir insanın kendisine verebileceği en büyük zararlardan biriside insanın kendisini sevmemesi olur bence. Kendini sevmeyen insan kimseye sevemez. Sevmek ne demek sorusunun cevabını arayan insan önce kendisini sevmeyi öğrenmelidir. Zaten insan kendini severse, sevmek ne demektir bunu cevabını öğrenmiş olur.

      Sil
  22. İnsan kendini olduğu gibi sevmeli ve elinden geldiğince kendine değer katmalı.:)Başkasından bekleyeceğine kendin yap .Ben öyle yapıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de insan kendini her haliyle olduğu gibi sevmeli. En azından sevmiyorsak bile kendimizi sevmek için çabalamalıyız. Ve bunu sadece kendimiz için yapmalıyız. En iyisini yapıyorsunuz. Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
  23. Yanıtlar
    1. Hemde öyle bir şart ki belkide hava ve su gibi temel ihtiyaçlarımızdan birisi bence :) İnsanın kendisine yapacağı en güzel şeylerden birisidir sevmek. Umarım hepimiz bunu başarırız.

      Sil
  24. Çok çok güzel anlatmışsınız...kendimi tanımak için yeteri kadar düşünmediğimi fark ettim. Çok teşekkür ediyorum emeğinize saglik kaleminize saglik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan kendini nasıl tanır ve ya insan kendisini nasıl sever sorusunun yanıtı bence de çok düşünmekte gizli. Bol bol düşünelim, çünkü aradığımız her şeyin çözümü içimizde.
      Ben çok teşekkür ederim bu değerli yorumunuz için :)

      Sil
  25. Ben kendimi hep sevmişimdir ve beni sevmeyende çok azdır diye düşünüyorum onlarda kendilerini sevmeyen,kendileriyle barışık olmayan geçimsiz tiplerdir diye düşünüyorum 😊Kendimi seviyorum ama beni sevenleride seviyorum...Güzel yazı elinize sağlık 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendinizi seviyor olmanız kendinize yapabileceğiniz en güzel şey bence. Bunu duyduğuma sevindim. Bir insan kendisini sevmiyorsa, zaten bir başkasını da sevemez. Kendini sevmek ne demek sorusunun cevabını tam manada bilen birisi kendisini sevdiği kadar başkalarını da sever. Eminim onlarda sizi daha çok sevecektir. Düşüncelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim :) Saygılarımla.

      Sil
  26. Oldukça pozitif bir yanınız var. Bir sıfır önde başlamışsınız hayata :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok pozitif birisi değilim ama kendime pozitif bir bakış açısı kazandırmak adına çokça çabalıyorum diyebilirim :) Umarım hepimiz bunu başarabiliriz. Teşekkür ederim :)

      Sil
  27. Ben kendimi çok seviyorum. Bu bir megalomanlik veya kendini begenmislik anlaminda degil. Yillar sürecinde olusmus bir sey. Eskiden hep kusurlarimi görprdüm. Zaman içinde iyi yönlerimi ve yeteneklerimi görmeye egittim kendimi. Beni üzecek insanlari da cevremden uzaklastirdim. Kendimizi sevmeyi ögrendikce daha basarili ve mutlu insanlar oluyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendinizi seviyor olmanız çok güzel bir duygu. Sevgiyi önce kendi benliğimizde hissettiğimizde tüm kalbimize yayılan bu duygu; bizi hem hayatta daha mutlu bir insan yapıyor hemde hayata daha olumlu bakıp daha çok başarılı olmamızı sağlıyor. Üstelik sevgi kendiliğinden yayılan bir duydu durumu. Kendimizi sevdiğimizde etrafımızda ki insanlara da pozitif bir enerji yaymış oluyoruz. Sizi üzerek negatif düşüncelerinizi artıracak insanları etrafınızdan uzaklaştırarak en doğru şeyi yapıyorsunuz. Umarım hepimiz kendini seven, kendini sevmiyorsa bile bir insan olarak kendini nasıl sevebileceğini öğrenen mutlu bireyler oluruz. Düşünceleriniz paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

      Sil
  28. Mükemmel bir yayın olmuş. Kafamda o kadar şey canlandı ki hangisini yazsam şaşırdım. :)
    Yazan parmaklarına sağlık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni mutlu eden ve fazlasıyla motive eden bu güzel cümlelerin için çok teşekkür ediyorum :)
      İnsanın kendini sevebilmesi konusunda az da olsa faydam olduysa ne mutlu bana. Tekrar teşekkürler. Sevgilerimle.

      Sil
  29. iş gerçekten de "insanın kendisini sevmesinde" bitiyo..konu hakkında verdiğiniz sorular,"insanın kendisini sevmesine yardımcı olacak ve kendisini tanıyabilecek" çok iyi hazırlanmış sorular ve cevap olarak verilen maddeler de bir o kadar çok değerli olmuş,bence çok haklısınız..emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer insanın kendini sevmesi adına en ufak bir faydam olduysa ne mutlu bana. Çünkü gerçekten de önce kendimizi sonra tüm insanlığı karşılık beklemeden sevmeye ihtiyacımız var.Bu güzel cümlelerinizin her biri için ayrı ayrı teşekkür ederim (:

      Sil
  30. Kendimi seven birisiyim kendimce ama insan mutlu olmayınca olmuyor hiç bişey mesala insan eşinden bişeyleri beklemezmi insan ilgi görürse mutlu olurkendini dahada önemsendigini hisseder mutlu olur insan mutlu olmayınca kendinizde önemsemiyor sanki bilmem belkide ben öyle düşünüyorumdur haklısınız herşey ragmem insan önce kendini sevecek ama ben yapamıyorum nasıl oluyor bu olay çok karmaşık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendini sevmek için mutlu olmayı beklememelisiniz. Mutluyken sev, mutsuzken sev. Ne olursa olsun yinede sev. Sevmek hayattaki her şeyin temel taşı. Olmayınca olmuyor dememeli. Olmuyorsa başka yollar denenmeli. Elbette seni mutluluğa götürecek başka bir yol daha vardır. Sadece umutsuz olma. Her şeyden önemlisi kendine sen ilgi göster. Beklentiler yeni beklentileri doğurur. Beklentisiz yaşa. Yapmak ve ya yapamamak kendi elinde. Bakış açını ve odaklandığın noktayı değiştir...

      Sil
  31. Yorumunuzu bekliyorum beni bilgilendirin bende mutlu olmak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beklediğize değmiştir.
      Ama yine dediğim gibi mutlu olmak için beklentisiz yaşayın. Olduğu kadar, olmadığı kader. Saygılarımla. Vesselam...

      Sil
  32. Merhabalar 🙂

    Yaşadığımız dünyada kendin olmak zor iş. Özellikle sosyal medya kullanımının artmasıyla insanlar eskiye oranla kendilerini daha az beğeniyor ve kendilerini sürekli değiştirmek için çabalıyorlar. Örneğin; vücudunu beğenen bir kadın sosyal medyadaki estetik reklamlarına maruz kaldığında bir anda acaba ben güzel değil miyim diye kuşkuya düşebiliyor. Bunu medya yönetiyor. İnsanlara kendilerini yetersiz hissettir ve tedavi şekli sun. Bu sistem yıllardır böyle işliyor. Oysa insan kendi olduğunda güzelleşir ve farklılık yaratır. Kendimizle barışmayı, farklılıklarımızın bilincinde olmayı, fırsatlarımızı görebilmeyi, kendimiz olabilmeyi öğrenmemiz gerekiyor. İzniniz olursa ben de ‘’Kendin Olmak’’ üzerine bugün yazdığım yazımı okumanız üzere sizinle paylaşmayı çok isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kendin-olmak-neydi/

    Güzel okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Gerçektende çok doğru noktalara değindin. Söyledine katılıyorum. İnsanin kendini beğenememesinde ki en büyük nedenlerden birisi sosyal medya. İnsanlar ister sosyal medya olsun ister çeşitli reklamlar olsun bir şekilde duyguları manipüle edilerek farklı şeyler yapmaya yönlediriliyor. İnsanlar üzerinde ki bu algı yönetimi insanın kendini sevmemesine ve bu sevgisizliği gidermek için farklı harcamalar yapması gerektiği inancına neden oluyor. Oysa seninde söylediğin gibi insan kendi olduğunda güzel oluyor. Farklı hiç bir şey yapmasına gerek yok. Bu değerli yorumun için çok teşekkür ederim. Yazını en kısa sürede okuyacağım. Saygılarımla. Vesselam...

      Sil
  33. Merhaba yazınızı okudum ve söylenilenleri de aynen uyguladım gerçekten çok güzel bir yazı olmuş,elinize ve kaleminize sağlık, benim sorum kendini sevmek demek kendini tanımak, her yönüyle olumlu, olumsuz benimsemek ve bunu korumak yani sürekli olmasını sağlamak değil mi doğru mu yazdım siz ne dersiniz?...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Çok teşekkür ederim. Beğenmenice çok sevindim. Sana kesinlikle katılıyorum. Belirli şeyleri sürekli tekrar ederseniz, o şey artık sürekli tekrarladığınız bir şey olmaktan çıkar ve olağan bir rutin haline gelir. Kendinizi artısıyla eksisiyle kısacası kendinizi her halinizle severseniz bu sevgi bir çaba sonucu olmaktan çıkar ve artık kendiliğinden olan, içinizden kendiliğinden gelen bir hale bürünür. Ruhunuz, bedeniniz ve düşünceleriniz bir olur. Bir kere kendinizi sevdiğinizde bu sürekli hale gelir. Ve yaşamınızın bir rutini olur. Tıpkı bisiklet sürmeyi öğrenen birisinin ömür boyu bisiklet sürebilmesi gibi. Saygılarımla. Vesselam...

      Sil
  34. İnsanın kendisiyle vakit geçirmeyi öğrenmesi gerek.. bundan kastım tek başına bir çay bahçesinde kendine çay ısmarlaması, bir film ya da tiyatroyu kendisiyle tek başına izlemesi. Maalesef büyük çoğunluk kalabalıkla hareket etmek ister. Sessizliğin getireceği duygulardan korkanlar, kendileriyle tanışmayı hep öteledikleri için, kendilerine yabancı olurlar maalesef. Güzel bir yazı, daha çok insan okusa ve kendine dahil herşeye yabancı toplum halinden sıyrılsak. Teşekkürler bu güzel yazıya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan kendisiyle vakit geçirmeyi öğrenemediğinden önce kendi kendine yeten bir birey olamıyor daha sonra bu kendi kendine yetememe durumu insanın kendini sevmemesine, kendiyle barışık olmamasına ve daha çok mutsuz olmasına neden oluyor.
      Söylediklerinin hepsine katılıyorum. Aslında bizi bu kalabalıklar yalnızlaştırdı.
      Görünürde kalabalık, ama her biri kendi dünyasında yapayalnız insanlar olduk. Söylediğin gibi kendisiyle yabancı olduktan sonra nasıl kendini sever insan.
      Ben teşekkür ederim düşüncelerini paylaştığın için (:
      Vesselam...

      Sil

Önemli Notlar

1-)Hiçbir hesabınız yoksa bile rumuz belirterek anonim olarak yorum yapabilirsiniz.
2-)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için "beni bilgilendir" kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.
3-)Yorumlarınız benim için çok değerlidir.Lütfen olumlu-olumsuz düşüncelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin.

Hayat paylaşınca güzel :)

Copyright © 2011-2021 I © Sitede yer alan tüm içerikler Meczup Yazar'a aittir. Hiçbir şekilde KULLANILAMAZ. MECZUP YAZAR