20.04.2017

Blogger Sayfamıza Facebook Sayfamızın Beğen Kutusu Nasıl Eklenir ? Nasıl Özelleştirilir ?

Merhaba dostlar. Blogger sayfamıza ve ya her hangi bir web sayfasına facebook sayfamızın beğen kutusunu nasıl ekleyeceğimizle ilgili bir yazı yazmak istedim. Hatta bu facebook beğen kutusu eklentisini nasıl özelleştireceğimizi farklı versiyonlarıyla birlikte anlatacağım. Son olarak facebook beğen kutusu eklentisini nasıl konumlandırabileceğimizi bir kaç adımda göstereceğim. Hadi birlikte yapalım.


Blog yazarları için yayınlarını sosyal medyada paylaşmak çok büyük önem arzediyor.Yazılarımızı sosyal medya üzerinden okuyucularımıza ulaştırabilmemiz için onları sosyal medya hesaplarımızdan haberdar etmemiz gerekiyor. Bu çok basit facebook beğen kutusu eklentisiyle hem hedef kitlemizin facebook sayfamıza kolay bir şekilde ulaşmasını sağlayacağız hemde hedef kitlemizi artırarak yazılarımızın daha çok okunmasına vesile olacağız.


Facebook Beğen Kutusu Eklentisi Nasıl Oluşturulur ?


Öncelikle facebook resmi sayfasının bizler için hazırladığı sayfaya şuradan gidelim.
Bu sayfa resmi facebook eklenti sayfası olduğu için buradaki kodları gönül rahatlığıyla blog sayfamıza ve ya her hangi bir web sayfasına ekleyebiliriz.

Aşağıda gördüğünüz kısımda bulunan numaralı kısımları adım adım açıklayarak bu facebook beğen kutusu ekletisini çok kolay bir şekilde yapacağınızı umuyorum.





#1 Numaralı Kısım

Buraya kendimize ait facebook sayfamızın linkini ekliyoruz.


#2 Numaralı Kısım

Bu kısım facebook beğen butonumuzun farklı versiyonlarını belirlediğimiz kısım. Bu kısmı daha sonra adım adım açıkayacağım.


#3 Numaralı Kısım

Bu kısım facebook beğen butonumuzun büyüklüğünü belirlediğimiz kısım


#4 Numaralı Kısım

Bu kısım bütün adımlarımızı tamamladığımızda facebook beğen kutusu eklentisine ait kodları alacağımız kısım.


#5 Numaralı Kısım

Bu kısım facebook beğen kutusu eklentisinin genişliğini belirlediğimiz kısım.

Eğer özel olarak bir genişlik vermek istemiyorsanız boş bırakabilirsiniz.


#6 Numaralı Kısım

Bu kısım facebook sayfamız için beğen butonu yada başkalarına öner butonu oluşturmamızı sağlayan kısım.


#7 Numaralı Kısım

Bu kısım facebook beğen butonu eklentisinin yanı sıra sayfamızı facebookta paylaş butonu da eklediğimiz kısım.


Facebook Beğen Kutusu Eklentisi Nasıl Özelleştirilir ?


Yukarıda bütün adımları tek tek açıkladım. Şimdi facebook sayfamıza ait beğen kutusu eklentimizin hangi versiyonu kullanacağımızı seçelim. Bütün versiyonları tek tek göstereceğim.


Blogger Facebook Beğen Kutusu Eklentisi Versiyon 1


Birinci versiyonda bir numaralı kısımda bulunan url kısmına kendi facebook sayfamın linkini ekledim ve genişlik kısmına da 250 değerini verdim.
Facebook beğeni eklentimizin görüntüsü aşağıdaki gibi oldu.






Blogger Facebook Beğen Kutusu Eklentisi Versiyon 2


İkinci versiyonda sadece 2 numaralı kısımda bulunan standart yazan kısmı box_count olarak seçtim ve genişlik kısmına da 250 değerini verdim. Eğer dilerseniz 7 numaralı kısımda bulunan paylaş kısmındaki onay işaretini kaldırabilirsiniz. Ben kaldırmadım. İkinci facebook beğen kutusu eklentimizin görüntüsü aşağıdaki gibi oldu.




Blogger Facebook Beğen Kutusu Eklentisi Versiyon 3


Üçüncü versiyonda sadece 2 numaralı kısımda bulunan standart yazan kısmı button_count olarak seçtim ve genişlik kısmına da 250 değerini verdim. Eğer dilerseniz 7 numaralı kısımda bulunan paylaş kısmındaki onay işaretini kaldırabilirsiniz. Ben kaldırmadım. Üçüncü facebook beğen kutusu eklentimizin görüntüsü aşağıdaki gibi oldu. Bence bu beğen kutusu eklentisi gayet sade ve hoş görünüyor.



Blogger Facebook Beğen Kutusu Eklentisi Versiyon 4


Dördüncü versiyonda sadece 2 numaralı kısımda bulunan standart yazan kısmı button olarak seçtim ve genişlik kısmına da 250 değerini verdim. Eğer dilerseniz 7 numaralı kısımda bulunan paylaş kısmındaki onay işaretini kaldırabilirsiniz. Ben kaldırmadım. Dördüncü facebook beğen kutusu eklentimizin görüntüsü de aşağıdaki gibi oldu.





Gördüğünüz gibi kendi kişisel tercihinize göre bir çok facebook beğen kutusu eklentisi oluşturabilirsiniz. Blogunuzun tasarımına hangisi uygunsa onu kullanabilirsiniz.



Facebook Beğen Kutusu Eklentisi Blog Sayfamıza Nasıl Eklenir ?


Blogger sayfamıza facebook beğen kutusu eklentisini ekleyebileceğimiz adımları tek tek açıklayalım.
Bu eklentiyi dilersek her hangi bir web sitemize de ekleyebiliriz. Öncelikle blog panelimizde bulunan Düzen kısmına tıklıyoruz. Daha sonra sırasıyla Gadget Ekle kısmına tıklıyoruz. Daha sonra açılan menüden HTML/JavaScript kısmına tıklıyoruz. Sonrasında ise beğendiğimiz facebook beğen kutusu eklentisini oluşturup 4 Numaralı kısımda bulunan Get Code kısmına tıklıyoruz. Daha sonra açılan pencereden IFrame yazan kısıma tıklayıp kodu kopyalıyoruz ve HTML/JavaScript kısmına kodu yapıştırıp kaydediyoruz. Tebrikler (:




SONUÇ:

Uzun süredir yukarıda anlattığım facebook beğen kutusu eklentisiyle ilgili mailler alıyordum. Fark ettim ki yanıtladığım mail sayısı neredeyse 20 civarı olmuş. Bende herkese tek tek anlatmaktansa konuyu detaylı bir yazıyla adım adım açıklamak istedim. Facebook beğen kutusu eklentisiyle ilgili bir çok farklı versiyon anlattım ve bu eklentiyi en basit haliyle nasıl özelleştirebileceğinizden çok detaylı bahsettim. Umuyorum ki faydalı olmuştur. Yapamadığınız her hangi bir durumda yazmanızı ve olumlu olumsuz düşüncelerinizi paylaşmanızı rica ederim. Peki siz en çok hangi versiyonu beğendiniz ? Saygı ve sevgilerimle...


14 yorum:

  1. Uzun bir aradan sonra ilk yayın demek güzel yayın olmuş tebrik ederim :)
    Bende tam yeni geldim yazısı yayınlıyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası ilk yayınım bu olmayacaktı. Fakat o bu facebook sayfa eklentisiyle ilgili o kadar çok mail aldım ki bu konuda bir yazı yazmak istedim. Teşekkürler (:

      Sil
    2. Olsun bi yerden başlangıç yapmak iyidir :)

      Sil
  2. Facebook kullanmıyorum ama olurda bir gün kullanırsam faydalanacağım ilk kaynak burası olacak. Ellerinize sağlık:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer kullanırsanız bu facebook sayfa eklentisini muhakkak deneyin. Çok teşekkür ederim (:

      Sil
  3. Sosyal medya hesapları bir internet sitesi için olmazsa olmazdır. Çünkü iletişim formu ve e-posta adresinden daha hızlı iletişim kurma imkânı sağlıyor. Örneğin bir yere mail gönderiyorsun, cevabı bir türlü gelmiyor. Gönderdiğin kişiye bunu söylediğinde, "Maile nadiren giriyorum" diyor. Ama sosyal medya başka bir şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız. Sosyal medyanın gücü çok kısa sürede çok fazla kitleye erişmeye yetiyor. O yüzden içerik üreticileri de her türlü sosyal medyada var olmalı ki içeriklerini daha fazla okuyucuya ulaştırabilsinler. Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  4. güzel şeyler aslında fark edilmek için. blog yazmaya başladığım ilk zamanlarda çok uğraşmıştım benzer durumlar için. ama yorgunluk hissediyorum artık. daha doğrusu sade bir sayfa taraftarı oldum galiba. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medya sayfalarını kullanarak fark edilebilirliği arttırmamız daha kolay oluyor. Belirli bir takipçi kitlesinin ardından okunabilirliğe ciddi katkısı oluyor. Facebook sayfa eklentisini çok basit anlatmaya çalıştım. Sen dene eğer yapamadığın bir şey olursa yardımcı olmak isterim. Yorumun için teşekkür ederim (:

      Sil
  5. Bu güzel içerik ve bilgilendirme için teşekkür ederiz.Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Eğer kullanmıyorsanız facebook beğen kutusu eklentisini denemenizi öneririm. Hayırlı günler dilerim.

      Sil
  6. Hakikatten faideli bir eser olmuş :-) Bu tür bilgilendirmelere ihtiyaç duymuyor değiliz bence.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Facebook beğen sayfası eklentisiyle ilgili çok mail atan olmuştu bana. Bende böyle bir yazı hazırlamak istedim. Faydalı bulmanıza sevindim (: Ben teşekkür ederim...

      Sil

Önemli Notlar

1-)Hiçbir hesabınız yoksa bile rumuz belirterek anonim olarak yorum yapabilirsiniz.
2-)Yorumunuza gelecek cevabı takip etmek için "beni bilgilendir" kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.
3-)Yorumlarınız benim için çok değerlidir.Lütfen olumlu-olumsuz düşüncelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin.

Hayat paylaşınca güzel :)

Copyright © 2011-2021 I © Sitede yer alan tüm içerikler Meczup Yazar'a aittir. Hiçbir şekilde KULLANILAMAZ. MECZUP YAZAR